Робоча групу через напад акули на українських туристів: що відомо

Групу експертів призначила сама міністерка охорони довкілля Єгипту Ясмін Фуад. Вона доручила фахівцям працювати відповідно до світових протоколів розслідування нападів акул. Про це повідомила пресслужба єгипетського Міністерства охорони довкілля.

До теми У Єгипті акула покусала українців: дитина втратила частину руки та перебуває в реанімації

Також відомство ухвалило рішення про призупинення будь-якої діяльності людей в районі нападу відповідно до міжнародної практики у випадках нападу акул на людей.

Робоча група з розслідування інциденту все ще виконує свої робочі завдання, щоб точно визначити причини поведінки акули та обставини, які призвели до цього. Міністерство охорони довкілля висловлює жаль щодо травм, які отримали поранені, та бажає їм швидкого одужання,
– зауважили у єгипетському міністерстві.

Що вже вдалося з'ясувати єгипетським фахівцям

  • Напала на людей океанічна акула з білим плавцем розміром у приблизно два метри.
  • У результаті постраждали туристи з України (мати і син), а також гід, що супроводжував туристичну групу у складі шести осіб.
  • Відео, зняте водолазом у районі інциденту, показало, що акула виявила ворожість до людей. А це є ненормальною поведінкою для тварини.

Зверніть увагу Акула напала на сім'ю українців в Єгипті: у МЗС розповіли подробиці

Коротко про напад акули на українців у Єгипті

  • 25 жовтня Держагентство розвитку туризму повідомило, що у Єгипті від нападу акули серйозно постраждала родина з України.
  • Це сталося під час снорклінгу (плавання під водою з маскою та трубкою) на території заповідника "Рас Мохаммед", де зупинка екскурсійних яхт є забороненою.
  • У результати мати та син потрапили до лікарні. Жінка отримала глибокі рани від укусів, а дитині довелося ампутувати частину руки нижче ліктя. 27 жовтня 12-річному хлопчику зробили ще одну операцію.
  • Була інформація, що українців лікують за кошти Єгипту, а посольство України перебуває на контакті з рідними потерпілих.
  • Туроператор, зі свого боку, повідомив, що туристи, попередньо, купили у третіх осіб (не у туроператора або його партнера) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт.