Перше фото терориста з Ніцци

Світлину опублікувала французька газета Le Monde. На кадрах видно пораненого нападника та його оглядають лікарі. Раніше ЗМІ писали, що зараз зловмисник перебуває в лікарні під наглядом правоохоронців.

До теми Чоловік з ножем напав на людей у церкві в Ніцці: обезголовив чоловіка та жінку, багато поранених

Зауважимо, чоловік має схожий на смуглявий колір шкіри. Тому, цілком імовірно, що він може мати арабську зовнішність і бути вихідцем із Близького Сходу або Північної Африки. Більше того, під час затримання нападник кричав "Аллах акбар".

За інформацією французьких видань, зловмисник повідомив, що йому – 25 років і звуть його Брахім. З собою жодних документів чоловік не мав. Поліція зняла в нього відбитки пальців.

Також у мережі з’явилося відео, як поранених забирають "швидкі".

Зверніть увагу У Ніцці зі стрільбою спіймали терориста: відео затримання

Докладніше про напад на людей у Ніцці

  • Інцидент трапився приблизно о 9:00 за місцевих часом.
  • Повідомляють про щонайменше трьох загиблих. Зокрема, жінці зловмисник перерізав горло, а чоловіка обезголовив.
  • Також є багато поранених: їхню кількість не уточнюють.
  • За словами мера Ніцци Крістіана Естрозі, подію можна розглядати як терористичний акт. Водночас він напад називає "ісламським фашизмом".
  • На місці нападу поліція провидить операцію. Також у МВС Франції створили кризовий центр, куди прибули резидент країни Еммануель Макрон і прем'єр Жан Кастекс.
  • За фактом інциденту антитерористична прокуратура розпочала розслідування. Мовиться про такі статті – терористична діяльність, спроба вбивства в зв'язку з терористичною організацією, злочинна організація терористів.