Поранений юрист Владислав Безрук – добре відомий у місті. Він хвалився в мережі дорогими машинами та одягом. Був претендентом на участь у відомому телепроекті "Холостяк". Називав себе антирейдером. Хоча його самого звинуваючують у рейдерстві.

Читайте також: Що відомо про Владислава Безрука "Мамонта", якого обстріляли у Харкові

Розкішне життя, гроші, дорогі машини, жінки та закордонні курорти. Владислав Безрук хвалився своїми статками в інтернеті.

На своєму ютуб-каналі розказує, що став першим в Україні власником автівки Майбах, шиє костюми на замовлення в Мілані та хизується годинниками з діамантами.

10 жовтня ввечері, коли Владислав разом із п'ятьма охоронцями виходив із спортклубу, невідомий почав у нього стріляти. Одна куля влучила в грудну клітину. У відповідь його охорона застосувала зброю з гумовими кулями. "До приїзду швидкої допомоги поранений був при свідомості", – згадує очевидець Сергій.

Безрука прооперували, він втратив багато крові, проте при свідомості. Затримати нападників поліції поки не вдалося. На місці стрілянини виявили покинутий автомат Калашнікова. За Безруком довго стежили, переконані правоохоронці.

Це було намагання скоїти умисне вбивство вказаної особи. Характер і відстань, вона десь 56 метрів була,
– зазначив начальник Нацполіції Харківщини Олег Бех.

Мотивів нападу може бути декілька, кажуть у поліції: помста, перерозподіл бізнес-сфер, професійна діяльність, борги або ж залякування. На Безрука зараз зареєстровані 4 компанії. Зокрема, юрфірма "Легіон". Там жодних коментарів щодо ситуації не надають. "Легіон" заявляв, що займається, зокрема, захистом від рейдерства. Принаймні, це написано на офіційній сторінці фірми. У поліції ж говорять, що у самого Безрука є конфліктні ситуації, пов'язані з землею.

Рейдерський захват – це економічне питання, коли у кожної зі сторін є відповідні документи. І, дійсно, конфліктні ситуації в різних областях у потерпілого такого характеру відбувалися... Він до кримінального світу відношення немає. До кримінального світу. Що ж до питань економічних, які можуть бути пов'язані з економічними злочинами, – усе можливо.
– додав начальник Нацполіції Харківщини Бех.

Зокрема, харківський бізнесмен Владислав Безрук і його юридично-охоронна фірма "Легіон" засвітилися у кількох скандалах на Тернопільщині. Два роки тому фірму для охорони та врегулювання земельних конфліктів найняв місцевий агрохолдинг "Мрія". Молодики з "Легіону" зі зброєю намагались вплинути на селян, які хотіли віддати свої наділи іншим орендарям.

Читайте також: Фото та відео стрілянини у центрі Харкова

Цих же молодиків підозрюють у побитті ветерана АТО, майстра спорту з біатлону Олександра Починка, який став на захист на Тернопільщині. До того ж Безрука також називають і другом Авакова-молодшого. Будь-що розпитати в адвоката Безрука нам не вдалось. Коли той прийшов до обласного управління поліції, спілкуватись з журналістами вдімовився.

У справі нападу на Безрука призначили кілька експертиз, зокрема, дослідять відео з камер спостереження та вивчать відбитки пальців на автоматі. Із самим постраждалим поліція поспілкується, коли дозволять лікарі.