Навіть в частині випадків не знайдені виконавці, що говорить про криворукість слідчих органів. Про це в програмі "Є питання" на 24 каналі розповів голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Цікаво Підпал будинку Шабуніна: активіст відповів, з ким у нього зараз гострий конфлікт

Він зазначив, що поки не будуть покарані замовники, доти з кожним разом все буде гірше. Наприклад, у випадку Шабуніна – серед ночі підпалювали його будинок, в якому перебували батьки.

Кваліфікація поліції на це – підпал. Мені не подобається, я з цим не погоджуюся – це замах на вбивство,
– повідомив Віталій Шабунін.

"Ми з вами не можемо провести судову реформу, не можемо змінити генпрокурора або міністра МВС – це повноваження виключно народних депутатів або президента – залежно від посади. Єдине, що ми з вами можемо робити – це максимально швидко, електорально реагувати на бездіяльність політичної еліти", – додав Шабунін.

На його думку, якщо не звільнена Венедіктова після незаконного закриття справи Бахматюка – це має зображатися на рейтингу Зеленського не через пів року, а максимально швидко. Не звільнено Авакова після не розслідуваних нападів, після зґвалтування жінки у відділку – жодного голосу за партію влади, яка його покриває або за інші партії, які покривають. Поки не буде оцього зв’язку максимально швидкого електорального, доти демократія не буде в Україні діяти.

Читайте також Підпал майна активістів: чи можливо знайти замовників таких злочинів

"Всі люди, які на керівних посадах давали незаконні вказівки, мають бути показово швидко покарані. Бо відтерміноване правосуддя, як правило, не стає взагалі правосуддям. Це дуже гарно видно в українському випадку", – підсумував Шабунін.

Дивіться повне відео програми "Є питання":