Відповідне звернення подали до Конституційного Суду 4 листопада. Про це повідомляє відділ комунікацій КС і правового моніторингу.

Важливо Рада підтримала зміни до закону про судоустрій і статус суддів: що він передбачає

У секретаріаті Конституційного Суду вже зареєстрували документ і взяли до розгляду. Відомо, що заяву підписали 226 народних депутатів.

Вона стосується не всіх суддів, а тільки 11, які підтримали рішення про скасування антикорупційної реформи й електронного декларування зокрема.

Зауважимо, що днями Конституційний Суд України ухвалив скандальне рішення, яке, фактично, скасовує відповідальність за корупцію. Таке рішення підтримали одразу 11 суддів КСУ. Всі вони мають досить яскраву біографію та приховують чималі статки.

Більше про це Все про суддів КСУ: біографії, статки, скандали

Про яке скандальне рішення КСУ мовиться

Раніше Дмитро Разумков зареєстрував законопроєкт, у якому пропонує відновити права НАЗК, скасовані рішенням Конституційного Суду. Антикорупційний комітет Верховної Ради 3 листопада підтримав законопроєкт голови парламенту. Водночас Президент України Володимир Зеленський вніс до Ради законопроєкт. Ним він запропонував припинити повноваження суддів Конституційного суду, визнати його рішення про декларування "нікчемним" і без правових наслідків.

КСУ скасував е-декларування
КСУ скасував е-декларування / Інфографіка 24 каналу