Її позиція на сьогодні – вони не можуть змінити міністра внутрішніх справ – ні фізично, ні політично. Таку думку Верещук висловила в ефірі програми "Перехресний допит" на 24 каналі.

Важливо У Раді збирають підписи за відставку Авакова: чим "прославився" міністр

Натомість, вона зазначила, що вони можуть підготувати ґрунт і зробити так, щоб Аваков не на все впливав.

Прикордонники мають бути прикордонниками, ДСНС – має бути окремим міністерством, – це ми можемо зробити,
– вважає Верещук.

Також, вона сподівається, що питання відставки Авакова є щоденним. І вона не бачить кандидатури, яка може його замінити.

Про досягнення Авакова

На питання журналістки про те, чи означає це що Аваков залишається, нардепка відповіла: "Так, я вважаю, що він зараз має бути. Ідуть місцеві вибори, і як ми побачили, Аваков зумів забезпечити безсторонність цього процесу. Ви пам'ятаєте ці схеми й все, що відбувалось завжди на виборах. Ця електоральна революція таки стала можливою завдяки, у тому числі, Авакову. Він не дав робити пірамід, схем. Я не кажу, що лише Аваков, і СБУ попрацювали, і це були вибори чесні, це визнають усі".

Крім того, Верещук ствердила, що станом на сьогодні вони не готові змінити міністра внутрішніх справ і брати на себе відповідальність, бо "йдеться не тільки про персоналію, це йдеться про інститут".

верещук
Ірина Верещук / Фото 24 каналу

"Він міністр внутрішніх справ у воюючій країні. Ми зараз маємо напруження і воно нікуди не дівається на фронті. Там теж воюють і представники внутрішніх справ. Ми говоримо, що зараз іде питання демілітаризації. Працюючи в комітеті з Нацбезпеки й оборони з усією відповідальністю заявляю: у нас немає кандидатури, яка буде сьогодні сильнішою від цієї кандидатури, яка є. Але критикувати, працювати над стратегією, як зменшити негативний вплив Авакова – нам треба працювати", – сказала Верещук.

Вона додала, що Аваков часом і сам не знає, наскільки негативно впливає на процеси, бо 6 років на одному місці.

"Людина вкорінюється, людина не бачить ситуації зверху, вона стає частиною системи. А як ти можеш змінити систему, якщо ти її невіддільна частина", – підсумувала Верещук.

Відставка Арсена Авакова: що відомо

  • Україною прокотилася хвиля протестів через невдоволення роботою глави МВС через декілька резонансних справ в Україні.
  • Мовиться про зґвалтування у відділені поліції в Кагарлику, в якому підозрюють двох поліцейських
  • Стрілянину в Броварах за участі близько сотні людей.
  • Розслідування справи вбивства Кирила Тлявова, де підозрювані – працівники поліції.
  • Провалена реформа поліції, де чимало колишніх правоохоронців поновилися на своїх посадах через суд.
  • Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності проголосував за передачу на розгляду до Верховної Ради постанову про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
  • Постанову розглянуть 1 липня.
  • У команді Володимира Зеленського інших кандидатів не розглядають.