Про це Олексій Данілов розповів під час політичного ток-шоу "Право на владу", пише 24 канал. Секретар РНБО так висловився після того, як у студії обговорили так звані "плівки Деркача", на яких начебто записана розмова Путіна і Порошенка у 2015 році. Окрім того, в ефірі спілкувалися про ймовірний повторний наступ Росії на Україну.

Це цікаво У РНБО розповіли, за якої умови Україна поверне воду у Крим

Відтак, за словами секретаря РНБО, в Україні "дуже потужна інформаційна російська агресія всередині країни кожен день".

Данілов зауважив, що з нею вкрай складно боротися через те, що Україна – не тоталітарна країна: тут вільне суспільство, інтернет, месенджери і канали, які "фізично неможливо закрити".

Те, що ми сьогодні спостерігаємо, це один з елементів інформаційних воєн: вони дуже потужні, і багато людей на них не звертають увагу, але вони є, ці процеси всередині нашої країни. Коли з'являється та чи інша інформація, і її починають роздувати, роблячи з мухи слона... А на те, що днем ​​раніше це була муха, вже ніхто не звертає уваги,
– наголосив він.

"Плівки Порошенка – Путіна" та ймовірний напад Росії: що про це все відомо

  • 9 липня, нардеп Андрій Деркач оприлюднив чергові записи розмови нібито п'ятого президента Петра Порошенка з нібито президентом РФ Володимиром Путіним.
  • У "Євросолідарності" назвали запис фальшивкою. Тим часом СБУ заявила про "інформаційну спецоперацію Кремля".
  • Тим часом у Кремлі повідомили, що "ще не ознайомилися із записом".
  • Що ж до наступу Росії, то таку інформацію надає українська розвідка та західні військові експерти.
  • Мовляв, нову атаку на Україну з Криму Росія готує вже у вересні цього року під час навчань "Кавказ – 2020". Зробити це ворог нібито хоче для того, аби відновити водопостачання у Криму.
  • У Кремлі вважають цю інформацію "абсолютною дурістю" та "антиросійською істерією".