Міністерство енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика внесло до порядку денного урядового засідання 28 березня проект розпорядження про схвалення техніко-економічного обґрунтування реконструкції Калуської ТЕЦ. У пояснювальній записці Міненерго вказало, що Калузька ТЕЦ є основним джерелом електроенергії для Калуша, але її ресурс відпрацьований, а обладнання морально і фізично застаріло.

Читайте також: Скільки заробляє міністр Насалик: відома сума зарплати за лютий

Також ТЕЦ входить до складу "Острів Бурштинська ТЕС", що працює паралельно з Об'єднаною енергосистемою країн Європи – UCTE. Тому реконструкція ТЕЦ доцільна з огляду на можливе збільшення експорту електроенергії до Євросоюзу.

Загальна вартість реконструкції визначена в 1,44 мільярда гривень в цінах серпня 2017 року. З цієї суми 257,5 мільйонів гривень планується направити на будівельні роботи, 912,83 мільйони гривень на обладнання, ще 271,76 мільйони гривень на інші витрати.

Читайте також: Судді відібрали у Насалика земельні ділянки та авто

Раніше міністр енергетики Ігор Насалик прогнозував проведення реконструкції Калуської ТЕЦ завдяки Держбанку розвитку Китайської народної республіки. Калуська ТЕЦ знаходиться в користування ДП "Калуська ТЕЦ – Нова", яка була створена восени 2016 року. Це підприємство створене на базі державного "Калуська ТЕЦ", яке в процесі реформування було виведено зі складу ДП ЗЕД "Укрінтеренерго".

Зараз державне підприємство "Калуська ТЕЦ – Нова" включено до переліку об'єктів приватизації на 2017-2020 роки.

Нагадаємо, Ігор Насалик у 2006-2014 роках був мером Калуша в Івано-Франківській області. У 2015 році при його підтримці мером став Ігор Матвійчук.