Через коронавірус у жовтні – лише одне пленарне засідання

Мовиться про законопроєкт № 3039а, який пропонує звільнити від сплати ПДВ виконавців робіт і постачальників послуг у рамках так званого "польського кредиту". Про це пише в своїй статті "Українська правда".

До теми Держбюджет-2021: чи вплине призупинення роботи Ради на його ухвалення

Нардепи мають зібратись на пленарне засідання цього місяця лише раз – 20 жовтня – для того, аби розібратись з держбюджетом. Якщо законопроєкт №3039а не потрапить до порядку денного, то наступний шанс за нього голосувати буде лише в листопаді.

Варшава і Київ підписали угоду на 100 мільйонів євро ще у 2015

Ще у 2015 році Варшава та Київ підписали угоду щодо реконструкції об'єктів прикордонної інфраструктури. Договір розрахований на 30 років і його кошторис складає 100 мільйонів євро. Проте усі роботи гальмує саме затримка ухвалення законопроєкту. Адже роботи зі сплатою ПДВ суперечать умовам надання кредиту Польщею.

В "Українській правді" зазначили, що затримка з ухваленням документа може негативно вплинути на польсько-українські відносини.

Що відомо про карантин у Раді?

У парламенті – спалах коронавірусу. Відомо, що cеред тих, хто захворів, є лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко, голова "Голосу" Кіра Рудик, нардеп від "Слуги народу" Жан Беленюк й інші.
Через це у жовтні парламент проведе лише пленарне засідання, коли мають розглядати законопроєкт про державний бюджет на 2021 рік у другому читанні. За відповідні зміни до календарного плану 30 вересня проголосував 281 нардеп.