Нацгвардія має свої чіткі завдання на Донбасі, про це мовиться у заяві міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, опублікованій на фейсбук-сторінці МВС.

Важливо: У Путіна наполягають на прямому діалозі Києва з бойовиками

Так, одним із них в період встановлення миру на Донбасі буде патрулювання, охорона стратегічних об'єктів, забезпечення впевненості та стабільності для мирного населення.

Національна гвардія, як військове формування з правоохоронними функціями, постійно несе спільну службу і ефективно взаємодіє з Національною поліцією України. У тому числі і в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі,
– додав міністр.

Він наголосив, що Нацгвардія "буде там робити це й надалі за будь-яких сценаріїв розвитку ситуації".

Зазначимо, команда Зеленського готова провести конституційну реформу після саміту "нормандської четвірки", який відбудеться 9 грудня у Парижі.

Вона відбудеться 9 грудня та пройде у Парижі. Усі країни-учасниці вже узгодили цю дату. У її межах вперше можуть зустрітися Зеленський і Путін. До цього вони лише декілька разів говорили телефоном.

Про що мають говорити 9 грудня у Парижі

  • Попередньо анонсовані питання України під час нормандської зустрічі – розведення військ, обмін полоненими, текст формули Штайнмаєра та Крим.
  • Ще однією темою розмови може стати питання підписання нового контракту про транзит газу між Україною та Росією.
  • Передумовами для проведення нормандського саміту стали розведення військ у Станиці Луганській (завершилося 30 червня), Золотому (2 листопада) та Петрівському (11 листопада). Також відбулися розмінування цих територій і демонтаж фортифікаційних споруд з обох боків. У підсумку тут має розміститися майбутня демілітаризована зона.