Активісти прийшли на Банкову із табличками, на яких зображене фото Венедіктової та написи з пропозиціями "розв'язати питання за договірну ціну", "врятувати корупціонерів", "посадити націоналістів" тощо. Про це інформує пресслужба "Нацкорпусу".

Це цікаво Венедіктова хоче, аби в Раді проголосували за законопроєкт, що заборонить її звільняти

Також організатори акції нагадали, що під час передвиборчої кампанії президент Зеленський обіцяв відставку будь-кому з його оточення, якщо той буде помічений у корупції. Проте, за словами активістів, зараз президент "системно покриває корупціонерів зі своєї команди".

акція
Акція "Нацкорпусу" / Фото пресслужби

На днях відбулась ганебна подія – зрив затримання Олега Татарова у справі махінацій з квартирами для військовослужбовців. Венедіктова в останній момент відсторонила прокурорів, які вели цю справу, та призначила себе процесуальним керівником. За весь час роботи генпрокурора не відбулося жодної посадки корупціонера, за ґратами опиняються лише патріоти та націоналісти,
– мовилося в анонсі акції.

Назва акції, організованої "Нацкорпусом", – "Корупціонери з Офісу Президента – поза законом".

активісти
Активісти прийшли із "табличками-оголошеннями" / Фото пресслужби

Вимоги активістів:

  • звільнити генпрокурора Ірину Венедіктову "за постійне покривання корупціонерів";
  • звільнити з ОП та притягнути до відповідальності Олега Татарова "за переслідування учасників Майдану та корупційні схеми";
  • звільнити Андрія Єрмака, який "організував в ОП систему покривання злочинців та корупціонерів".

вимоги
Свої вимоги вони передали представникам ОП / Фото пресслужби

Ці вимоги "Нацкорпус" передав представникам Офісу Президента.

Чому на Банкову прийшли з протестами:

  • ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що 2 грудня заступнику глави Офісу Президента Олегу Татарову мали оголосити підозру в передачі хабаря. Водночас детективи НАБУ помітили в реєстрі постанову про заміну прокурорів.
  • Це рішення прийняла сама Ірина Венедіктова. Генпрокурорка також ввела у справу себе.
  • За інформацією НАБУ, свідчення проти Татарова нібито надав скандальний екснардеп-забудовник Максим Микитась. Він і сам проходить у корупційній справі, але вирішив піти на угоду зі слідством і "здав" Олега Татарова.
  • Татаров нібито на прохання забудовників домовився про написання позитивної експертизи на користь приватної компанії-забудовника. Він буцімто був посередником у передачі хабаря.