Навальний перебуває під цілодобовою охороною. Про це повідомляє телеканал ZDF з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Німеччини.

Важливо: Олексій Навальний прибув до німецької клініки: що відомо

При цьому у Німеччині заперечують "політичний сигнал" Москви. Статус "гостя канцлерки" просто дає можливість для охорони політика.

Те, що він не є представником державної влади, не грає тут ніякої ролі,
– повідомили телеканалу в МВС.

Який стан Навального

Олексій Навальний перебуває у німецькій клініці Charite. Лікарі наголошують, що для обстеження політика потрібен час. Прессекретарка клініки розповіла, що до 24 серпня офіційної заяви про стан Навального не варто чекати. Однак під час польоту з Омська лікарі оцінювали стан опозиціонера, як критичний.

Що відомо про отруєння Навального

  • 20 серпня під час польоту з Томська до Москви Олексію Навальному стало погано. Літак екстрено посадили в Омську.
  • Політика госпіталізували в реанімацію, він впав у кому.
  • Соратники опозиціонера переконані, що його отруїли. Спочатку російські медики говорили, що знайшли в організмі Навального небезпечний хімічний компонент. Однак потім змінили свою думку, сказавши, що в крові отрути не знайдено. Водночас омські лікарі поставили Навальному досить дивний діагноз – порушення обміну речовин.
  • Родина та друзі Навального хотіли забрати його на лікування до Німеччини, однак в омській лікарні наполягали, що стан здоров'я опозиціонера не дозволяє транспортування. Дружина Навального вимагала у Путіна дозволу забрати свого чоловіка.
  • Врешті-решт оточенню політика вдалось вивезти Навального з Росії.