Командир навчального взводу вчить майбутніх десантників стріляти. До війни деяких вправ навіть не було в курсі стрільби, але реальні бої довели, як необхідність контролювати периметр обома очима, так і потребу швидкісної темпової стрільби.

Читайте також: Побиті спини, лікті та коліна: як українські десантники готуються до феєричних виступів

Для курсантів найголовніше – це швидкість. Лічені секунди можуть коштувати життя. Робота на швидкість, звичайно, справа важлива. Але ще важливіша – техніка безпеки. Тому про неї не зайве знову нагадати, а особливо "бувалим" воякам.

Численні постріли можуть притупити пильність. Особливо солдатів, що вже звикли до зброї, розривів та іншої військової "романтики". Випадкові постріли – зовсім не рідкість на стрільбищах. За них, у випадку чого, курсанту буде ой як не переливки.

​Тренування українських десантників
Тренування українських десантників

Зрештою, швидкісне розбирання автомата рекрутам ні до чого. Але поряд з тим, виконання нормативу свідчить про знання курсантом будови та конструкції свого автомата.

Рекрути вчаться розбирати та збирати зброю
Рекрути вчаться розбирати та збирати зброю

А з цим у підрозділі, судячи з усього, таки проблеми. Здебільшого деякі деталі прикріпили, а деякі просто не вистачає сили дістати. А все через погано почищену напередодні зброю.

Покарання курсантів
Покарання курсантів

Навіть у казармі десантники не мають часу перепочити. Їх руки, ноги й голови постійно чимось зайнятті. А оскільки на ліжку до відбою лежати заборонено – то особливо винахідливі все ж знаходять можливість подрімати.

Яке покарання отримає курсант за порушення правил – дивіться у програмі.