Картину досі називають іконою сучасного мистецтва — такою собі Монною Лізою сьогодення. Митець створив 4 версії полотна, 3 інші знаходяться на батьківщині Мунка. Цінність того, що в Національній галереї в Осло, переоцінити складно — це національний скарб Норвегії. Його не продадуть ні за які гроші, але от вкрасти - можна.

Люди в масках ввірвалися в приміщення галереї. Вони легко пройшли охоронців, залякавши їх зброєю, розбили скло і викрали два експонати — шедеври того самого Мунка: картини "Крик" і "Мадонна".

Перша версія, яку почали відпрацьовувати слідчі, шедевр викрали на замовлення приватного колекціонера. Адже продати настільки відому картину на “чорному ринку” — нереально. Поліція заарештувала підозрюваного №1 — колишнього футболіста Пола Енґера, якому 10 років тому вже вдалося викрасти картину Мунка. Але версія із Енгером виявилась помилковою.

Для розслідування заплутаної справи довелось запросити експертів зі Скот-ланд-Ярда. Ті відразу винесли вердикт: крадіжка картин - ні що інше, як розмінна монета. Хтось, кому світить ув’язнення, хоче виторгувати собі пом’якшення вироку. Норвезькі слідчі здогадалися хто це. 4,5 місяці тому поліція однієї з найспокійніших країн світу кинула всі сили на розслідування найбрутальнішого пограбування в історії Норвегії - "пограбування Nokas". Більше про нього дізнавайтеся із відеоматеріалу.