Київ. 2007 рік. Пасинок олігарха Фірташа Сергій Калиновський на спортивному BMW в’їхав у припарковані "Жигулі". Загинули водій авто та подруга самого Калиновського. Винуватця ж відпустили за підпискою про невиїзд.

Згодом він втік за кордон. У 2015 році патрульні знову затримали його на дорозі. Прокурори вимагали затримання. Однак суд відпустив Калиновського під домашній арешт.

Ще одна гучна аварія сталася у 2009 році. Винуватцем смертельної ДТП став колишній мер Києва Олександр Омельченко. Він збив на смерть будівельника. Правоохоронці не виявили складу злочину і справу закрили. Після того Омельченко ще двічі потрапляв у ДТП. Одне з яких знову виявилось смертельним. Без покарання і справа сина екс-прокурора з Дніпра.

Читйате також: Обережно, мажори за кермом: що зміниться після ДТП у Харкові

У 2010 році Дмитро Рудь за кермом джипа збив на смерть трьох жінок і втік з місця події. Його затримали, і засудили до 5 років позбавлення волі. Однак Дніпровський "мажор" не з'являвся на засідання суду.

За час розгляду справи родина Рудя домовилась з родичами потерпілих, і ті відкликали скарги. У 2015 році чергова трагедія сталася на автошляху "Київ-Харків". Toyota Camry глави Конституційного суду Юрія Бауліна врізалась у Nissan – загинуло троє людей. ДТП сталася саме з вини водія Бауліна.

Втім, суддя і далі очолює Конституційний Суд, а сама справа не завершена. У січні 2016 року смертельне ДТП за участю іншого "мажора". Син бізнесмена Андрія Толстошеєва на джипі в’їхав у кіоск біля столичного метро. Загинула жінка. За словами адвокатів винуватця у нього вперше в житті стався напад епілепсії. Тоді, як перед ДТП, водій публікував фото з алкоголем та цигарками.

Цього року сталися ще дві резонансні ДТП. Олігарх, власник футбольного клубу "Карпати" та телеканалу ЗІК, спричинив аварію, внаслідок якої загинула 30-річна жінка. Один з очевидців стверджував, за кермом був саме Петро Димінський. Олігарх це заперечує і переконує, що автівкою кермував охоронець.

Читайте також: Смертельная авария в Харькове: мы сами создали ауру безнаказанности в нашей стране

У день, коли суд надав згоду на отримання зразків шкіри охоронця, олігарх вилетів літаком до Женеви. І досі не повернувся в Україну. Кілька тижнів по тому трагедія сталась у центрі Києва. Син нардепа Нестора Шуфрича збив чоловіка на пішохідному переході.

Кермував Шуфрич-молодший чужою автівкою. Перехожий проходить складне лікування. Родина Шуфричів взяла на себе оплату витрат. Поки триває слідство, сина взяв на поруки батько-нардеп.