Та насправді, аби спланувати подорож, достатньо лише вашого сматрфону та кількох завантажених додатків.

Наприклад, ви живете у Києві, а ваші рідні хочуть провести зимові канікули у Львові, а потім на кілька днів поїхати у Буковель.

Отож, треба почати із квитків до серця Галичини. Для цього зі смартфону необхідно зайти на сайт booking.uz.gov.ua. Нещодавно "Укрзалізниця" розробила спеціальну мобільну версію свого сайту, а в планах випустити й мобільний додаток, тож купувати квитки стане ще зручніше. Кілька хвилин – і все готово.

Наступний крок – пошук житла. Одразу необхідно визначитись, що саме ви шукаєте. Якщо ви любите готелі, встановіть собі аплікацію Booking.com. Для хостелів зручніше користуватись додатком Hostelworld. А якщо найкомфортніше ви себе почуваєте на зйомних квартирах, то максимум пропозицій для вас підготує Airbnb.

У всіх трьох аплікаціях дуже зручний інтерфейс: вводьте дату, місто, кількість днів та обирайте серед десятків варіантів.

Читайте також: ТОП найкращих додатків для людей, які люблять творити

Після прибуття до Львова логічно, що вам потрібно викликати таксі. Якщо раніше всі шукали мобільні телефони служб таксі, то тепер цим можна не перейматись. Завантажте мобільний додаток Uklon або Uber, вкажіть свої дані, і автомобіль вже прямуватиме до вас.

Далі час гуляти Львовом. Від кількості ресторанів, кав’ярень та пабів у вас може запаморочитись голова. Аби обрати кращі, у нагоді знову стануть мобільні додатки. До прикладу, з Foursquare ви зможете проглядати рейтинги закладів та читати відгуки.

До речі, якщо любите без карти блукати вуличками міст, а в певний момент зрозуміли, що й взагалі заблукали, смартфон прийде на допомогу. Заходьте у Google maps, бо він знає, як довести вас додому.

А якщо так сталось, що мобільного інтернету у вас нема, то рятівником стане додаток Мaps.me. Напередодні завантажте карту міста, і от у вас без інтернету чи Wi-fi буде детальний опис міста з усіма закладами харчування, аптеками і крамницями.

Львів магнетичний. Час в ньому летить непомітно. Проте, на вас ще чекають засніжені схили Буковелю. Можна уявити, що з усіма різдвяними ярмарками, глінтвейном і львівськими солодощами ви забули придбати квитки до Буковелю. Але це не проблема. Мобільні додатки не залишать вас у біді. Завантажте Blablacar, введіть напрямок, дату, кількість пасажирів та оберіть водія, який підкине вашу сім’ю до гірськолижного курорту. А приїхавши в Буковель, знову використайте ті ж самі аплікації, з якими ви вже знайомі.

Мобільні додатки прості у користуванні та економлять ваш час, а з мобільним інтернетом й взагалі дарують вам абсолютну незалежність. Подорожуйте частіше зі швидкісним 3G від "Київстар". Це просто і комфортно.

Читайте також: Топ-9 сайтів, які зможуть прикрасити найнудніший день