Журнал Popular Science показав найкращі фото, зроблені американським аерокосмічним агентством на Червоній планеті.

Тіні в кратері Індевор

Фотографія була зроблена марсоходом Opportunity 9 березня 2012 року і показує, як тіні лягають на західний схил Індевора – ударного кратера діаметром 22 км.

Піщані дюни Марса, вивчені Curiosity

Фото було зроблено 27 листопада 2015 року марсоходом Curiosity під час подорожі по дюнах Багнольда, розташованих неподалік від гори Шарп.

Кратер у формі ока

Біля кратера, який зображений на знімку, зробленому міжпланетною станцією Mars Reconnaissance Orbiter в 2014-му, всередині розташовується яма, через що він за формою нагадує око.

Сліди марсохода біля Індевора

У серпні 2014 Opportunity зробив фотографію власних слідів, залишених ним раніше під час подорожей по Марсу.

Марсіанське селфі

У січні поточного року Curiosity сфотографував сам себе. Марсохід зробив 57 знімків, які потім були зібрані в одну фотографію, що нагадує інопланетне селфі.

Вид з космосу на долини Марінер

Ще один колаж, цього разу зібраний зі 102 фотографій. Вони були зроблені космічним апаратом Viking, який під час зйомки перебував на висоті близько 2500 км над поверхнею планети. Долини Марінер – система каньйонів, протяжність якої становить понад 2000 км, а глибина сягає 8 км.

"Курний диявол" Марса

Наприкінці березня поточного року Opportunity вдалося сфотографувати курний вихор (англ. dust devil – "курний диявол"). Це досить звичайне явище для Марса, але його фотографій існує не дуже багато.

Північна полярна шапка

У 2010-му дослідна станція Mars Global Surveyor сфотографувала північну полярну шапку Марса. Ця область розташована на північному полюсі Червоної планети і налічує близько 1000 км у поперечнику.

Молодий кратер

Фотографія була опублікована в червні 2015-го. На ній зображено кратер, розташований біля борозен Сирен. За оцінками NASA, кратер є відносно молодим.

Дюни Багнольда, зняті з кратера Гейла

Curiosity зробив це фото у вересні минулого року. Це одна з багатьох фотографій Марса, але пейзаж, зображений на ній, разюче нагадує земний.

Дивіться також: Як виглядатимуть туристи на Марсі: кумедний фотопроект