Skype

Динозавр серед програм для розмов та обміну повідомленнями. Створений далекого 2003-го, досі залишається одним із найпопулярніших засобів зв’язку у всесвітній мережі. Skype дозволяє безкоштовно обмінюватися повідомленнями, фотографіями, документами та що головне - здійснювати звичайні та відеодзвінки. Ще одна корисна функція – можливість проводити онлайн-конференції для великої кількості учасників.

Viber

Дотаток, який охрестили убивцею Skype. Пропонує практично такі ж можливості – безкоштовні дзвінки, обмін текстом, фото і файлами. Є можливість видаляти відправлені меседжі та створювати групові чати.

Та найголовніша перевага Viber, що він синхронізується із вашою телефонною книгою й автоматично знаходить контакти, які мають встановлений додаток. Для реєстрації не потрібно створювати окремий профіль. Достатньо вписати свій номер телефону, а далі програма все зробить сама. Усе займе не більше хвилини.

Читайте також: Як гра на смартфоні змусила мільйони людей щодня гуляти по місту

WhatsApp

Без перебільшення найпопулярніший месенджер у світі. Йому надають перевагу понад 50 відсотків користувачів схожих сервісів. Як і Viber, додаток використовує мобільний номер та інтегрується з телефонною книгою. Оскільки першочергово розробники зосередились на обміні повідомленнями, це дозволило їм довести функціонал практично до ідеалу. Тут стандартно можна обмінюватися зображеннями, документами, створювати групові чати, а також персоналізувати свою програму – обрати шпалери чи звуки сповіщення.

Telegram

Його цілком слушно вважають одним із найбільш захищених сервісів для спілкування. Усе листування тут надійно шифрується. Можна налаштувати автоматичне самознищення повідомлень, а також видалення акаунту через заданий проміжок часу. Telegram дозволяє створювати закриті онлайн-чати, без збереження листування на сервері.

Окрім цього, Telegram є й найшвидшим додатком на ринку. Тут немає обмежень для розмірів повідомлень, а синхронізація зі всіма вашими пристроями дозволить почати писати текст на смартфоні, а продовжити вже на планшеті.

Читайте також: ТОП найпопулярніших кліпів на YouTube за усю історію

Головна перевага усіх додатків для спілкування – вони дозволяють суттєво економити гроші. Єдине, що потрібно для їх роботи – доступ до інтернету. З високошвидкісним 3G-інтернетом від Київстар можна розмовляти й листуватися з близькими абсолютно безперешкодно. Послуга доступна 24 години на добу, і щоб залишатися на зв'язку, не потрібно залежати від Wi-Fi чи слабкого сигналу.