Про це мовиться в опублікованій заяві НАЗК на офіційному сайті агентства.

"Брифінг екс-керівника департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя, проведений сьогодні за участю народних депутатів України, є фактом поширення недостовірної інформації негативного змісту з метою дискредитації роботи Національного агентства з питань запобігання корупції", – мовиться у заяві.

Читайте також: Антикорупційне бюро розслідує можливе отримання хабаря чиновниками НАЗК

"У зв'язку з цим Національне агентство найближчим часом скерує в суд позовну заяву з вимогою спростування оприлюдненої ... недостовірної інформації", – наголосили в НАЗК.

В агентстві також запевнили, що поширена 14 листопада інформація, "без конкретних фактів", є "особистою атакою" на главу НАЗК Наталію Корчак, членів і колектив Нацагентства і "спробою дискредитації успішно розпочатої антикорупційної реформи в Україні".

Нагадаємо, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що нібито перевірки е-декларування фальсифікуються, і попросила антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а главу НАЗК Наталію Корчак відсторонити від виконання обов'язків на час розслідування.

Окрім того, Соломатіна заявляла про вплив Адміністрації Президента на НАЗК. Проте в АП запевнили, що у них немає осіб, причетних до фальсифікації перевірки електронних декларацій, а також немає інструментів впливу на НАЗК.