Відео спілкування Зеленського із експрезидентом ФК Черкащина Володимиром Лашкулом опублікувало видання "Табло".

Нагадаємо Зеленський назвав мера Черкас бандитом: різка відповідь не забарилася

Розмова відбулася під час матчу на Кубок України між Кривбасом і Черкащиною прямо у роздягальній спортсменів. Лашкул попросив Зеленського відвідати громаду неподалік Черкас, у якій збудували сучасний стадіон і спортивну академію.

Будь ласка, приїде в Білозірську громаду, це недалеко від Черкас – 18 кілометрів. Подивитеся, який стадіон там побудували, яку академію футболу зробили. І там можете зустрітися з громадою,
– попросив колишній очільник клубу.

На це Зеленський відповів, що з громадою поспілкується із із задоволенням, а от з мером – явно ні.

Мера вашого не буде? Не буде мера – приїду,
– пожартував Зеленський, на що всі присутні посміялися.

Якщо буде мер – то ми його не боїмося, сказав Лашкул. Тоді Зеленський взявся рукою за живіт та сказав, що він його взагалі не боїться.

Зрештою Зеленський сказав, що приїде і перепитав, чи ніхто не образиться, якщо він завітає зненацька. Його переконали, що з нетерпінням чекатимуть.

Зеленський знову пожартував про мера Черкас Анатолія Бондаренка – дивіться відео

Що відомо про історію з "бандитом" із Черкас

Під час пресконференції 20 травня президент Зеленський повідомив, що не знає, як спілкуватись з мером Черкас. Адже проти Бондаренка відкрито вже більше десятка кримінальних проваджень. Глава держави зазначив, що з такими бандитами не сяде за один стіл. Сам мер Черкас одразу відповів, що усі справи проти нього – політичні.

Коротко про скандал з порушенням карантину у Черкасах

  • Мер міста дозволив достроково пом'якшити карантин з 1 травня і відновити роботу частини непродовольчих магазинів, парків та навіть літніх майданчиків ресторанів.
  • Водночас загалом по Україні карантин дозволили послабити лише з 12 травня.
  • Поліція відкрила кримінальну справу, а Володимир Зеленський та Арсен Аваков пригрозили міському голові Черкас юридичними наслідками.
  • Голова МОЗ Максим Степанов приїхав до обласного центру. Він заявив, що категорично не підтримує відповідне рішення місцевої влади.
  • ​Наразі проти міського голови Черкас Анатолія Бондаренка відкрили близько 20 кримінальних проваджень. Сам мер заявив, що йому ще не висунули жодної підозри.