Нові санкції стосуються 27 компаній, а також фізичних осіб. Про це повідомило видання "Європейська правда".

Цікаво Трамп мав намір вбити сирійського диктатора Башара Асада: чому цього не сталось

За словами президента США Дональда Трампа, його адміністрація ніколи не погодиться, аби Іран мав ядерну зброю. Також вони не дозволять Ірану наражати на небезпеку решту світу новими поставками балістичних ракет і звичайних озброєнь.

"Щоб цього не сталося, я видаю новий указ, що відновлює санкції ООН щодо Ірану і вводить нові санкції і експортний контроль щодо більш ніж двох десятків юридичних і фізичних осіб, які підтримують ядерну, ракетну і звичайну діяльність Ірану" – заявив Дональд Трамп.

Нові санкції

Також Держдепартамент і Мінфін США запроваджують санкції щодо 6 фізичних осіб і 3 компаній, які пов'язані з іранською ядерною програмою. Про це повідомили в Держдепі.

Мінфін США вводить окремі санкції проти 3 осіб і 4 компаній, пов'язаних з іранською програмою створення балістичних ракет.

Крім цього мінфін запроваджує санкції проти:

  • Міністерства оборони і логістики Збройних сил Ірану.
  • Іранської компанії Defense Industries Organisation і її директора.
  • "Незаконного диктатора Венесуели" Ніколаса Мадуро, який співпрацює з Іраном.

На додачу до цього міністерство торгівлі США внесло до свого списку 5 фізичних осіб, пов'язаних з Організацією з атомної енергії Ірану, для яких буде посилено експортний контроль.

Читайте також Втручання у вибори президента США: що задумали Росія, Китай та Іран

"Мої сьогоднішні дії посилають ясний сигнал іранському режиму і тим членам міжнародної спільноти, які відмовляються протистояти Ірану" – додав Трамп.