Володимир Зеленський прокоментував інцидент на своїй фейсбук-сторінці. Президент наголосив, що нинішня реакція та ефективність поліція має стати нормою і подякував правоохоронцям.

До теми Кривава стрілянина під Харковом: нападників знайшли і затримали – фото, відео

Реакція Зеленського на стрілянину під Харковом

  • Зеленський наголосив, що належність до політичних сил, чи прихильність до різних ідеологій, віросповідань і поглядів не повинні бути виправданням злочинів.
  • За його словами, саме безкарність породжує вседозволеність. Тому розслідування таких справ повинно відбуватися якомога швидше, а суди повинні ухвалювати рішення, керуючись буквою закону, а не політичною кон’юнктурою.
  • Він також зазначив, що правоохоронці зосередили увагу на економічних та корупційних злочинах, боротьба з якими важлива. Водночас він закликав силовиків не забувати про безпеку на вулицях.

Ми десятиріччями слухали гасло "Закон – один для всіх". Але бачимо, до чого призводять порожні обіцянки! Гучні слова повинні нарешті перетворюватися на результат, а винні – отримувати реальне покарання,
– закликав президент.

Дивіться відео кореспондентів 24 каналу:

Розстріл автобуса під Харковом: головне

  • Ввечері 27 серпня на трасі Київ – Харків біля Люботина невідомі розстріляли автобус з членами організації "Патріоти – За життя". Інформацію першим оприлюднив нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива, який стверджував, що напад скоїли начебто представники "Нацкорпусу".
  • Спочатку невідомі автомобілем Mitsubishi заблокували рух мікроавтобуса Mercedes і змусили його зупинитись. З легковика вийшли декілька осіб й з травматичної зброї обстріляли мікроавтобус. Після цього зловмисники втекли на своєму автомобілі. Побиття тривало прямо посеред дороги – на очах інших водіїв. Нападники били скло в транспортному засобі, а також спробували його спалити.
  • В результаті нападу на автобус поранення з травматичної зброї травми отримали четверо чоловіків. Один із них отримав черепно-мозкову травму. Загиблих немає.
  • Тим часом, в "Азові" та "Нацкорпусі" всі обвинувачення в свій бік заперечують і кажуть, що не причетні до інциденту. Натомість націоналісти назвали Киву психічно хворою людиною.
  • Доволі швидко правоохоронці затримали 14 нападників та автомобіль, на якому ті пересувались. Їх спіймали затримали у Красноградському районі Харківщини.
  • Глава МВС Арсен Аваков та його заступник Антон Геращенко запевнили, що винних покарають. При цьому Аваков пригрозив політикам, які можуть бути причетними до організації стрілянини.
  • За фактом стрілянини в поліції відкрили кримінальну справу за статтею про хуліганство.

Дивіться відео нападу: