Відповідне звернення опубліковане на офіційному сайті Православної церкви України. У ньому йде мова про особливу відповідальність, яка в час виборів президента покладається на український народ. Адже потрібно "захистити державність України, єдність, суспільний мир перед обличчям зовнішньої агресії та внутрішніх протистоянь".

Читайте також: У РПЦ брешуть, що Сербська православна церква не визнає українську

У молитві, яка лунатиме в храмах до завершення виборчого процесу, наголошуватимуть: "Ми молимося, щоби Господь Бог дав нам дух розуму звершити справедливий вибір Глави держави Української і помилував нас".

Епіфаній також закликав уважно ознайомитися з кандидатами та їхніми програмами, щоб у день виборів прийти на виборчі дільниці та зробити відповідальний і свідомий вибір.

Не слід продавати свій голос ані за гроші чи інші матеріальні цінності, ані за солодкі обіцянки. Зробіть свій вибір чесно і за совістю, керуючись здоровим глуздом та власними світоглядними переконаннями,
– наголосив Епіфаній.

"Україна вже понад п’ять років вимушена оборонятися від широкомасштабної агресії Росії. Тож від нашого вибору залежить наближення перемоги та досягнення не капітуляції перед ворогом – до якої, говорячи про мир, фактично закликають частина політиків, – а справжнього справедливого миру", – йдеться у зверненні.

Як з’явилася Православна церква України?• У жовтні 2018 року у Стамбулі Синод Вселенського патріархату дозволив Україні створити Єдину помісну церкву.
• 15 грудня під час Об'єднавчого собору православні архієреї оголосили про об'єднання українських церков.
Предстоятелем Православної церкви України став Епіфаній – митрополит Переяславський та Білоцерківський.
• Після створення ПЦУ під її юрисдикцію почали переходити парафії храмів УПЦ МП та інших православних церков.