У своєму телеграм-каналі Дубінський в традиційній для себе манері назвав журналістів-розслідувачів "немитими рагулями".

До теми Скандальний "слуга" Дубінський намагався купити румунський паспорт, – ЗМІ

Все вірно. Адже я граф Дракула. Залякування немитих рагулів,
– іронізує Дубінський.

Водночас документи, які оприлюднили ЗМІ він назвав "якимись папірцями".

Що відомо про "румунський паспорт" Дубінського

  • Журналісти "Слідства.Інфо" отримали у розпорядження документи, які підтверджують, що у грудні 2017 року Олександр Дубінський подав заявку на отримання громадянства Румунії. Тоді він ще працював ведучим на телеканалі 1+1.
  • Отримати румунське громадянство непросто – треба або проживати там щонайменше 8 років, або бути у шлюбі з громадянином Румунії 5 років. Втім є й коротший шлях, яким користуються більшість іноземців – довести, що хтось з твоїх предків до прадідуся і прабабусі мав румунське громадянство.
  • Організувати усе майбутній парламентар намагався через компанію з Чернівців, яка "шукала" йому румунське коріння. Для цього журналіст надав копії закордонних та українського паспортів, свідоцтво про народження. У відповідь Національне агентство з питань громадянства Румунії присвоїло йому персональний номер.
  • Наразі точно невідомо, чи завершив народний депутат процедуру з отримання громадянства. Сам Олександр Дубінський запевнив, що не отримував румунського громадянства.
  • Відзначимо, що Румунія є членом Європейського Союзу, а отже її громадянство дає багато привілеїв. Зокрема, можливість вільно вести бізнес і пересуватися Європою, а також спрощений в'їзд до США і Канади.

Хто такий Олександр Дубінський і чому він скандальний? Він є одним з найбільш одіозних депутатів Верховної Ради. Саме Дубінський в річницю Освенцима цинічно запропонував запустити газ у приміщення, де зібралися прихильники кандидата у президенти Петра Порошенка. Згодом він потрапив у скандал із гаслом "Слава Україні!". Зокрема, назвав його "нацистським", а запровадження його в ЗСУ "маразмом".

Далі у скандали він потрапляв вже як народний депутат. Дубінський не вперше лається на журналістів. Раніше він підтримав свого колегу по фракції Максима Бужанського, який обізвав журналістку "тупою вівцею". Від себе Дубінський додав – "тремтіть бандерлоги". Окрім цього він образив й журналістку 24 каналу, порадивши тій "одягати голову, перед тим як йти на роботу".