Термін дії схеми підтримки робочих місць мине у жовтні 2020 року. Про це заявив глава ірландської Ryanair Holdings PIc Майкл О'Лрі, повідомили Інтерфакс-Україна.

Актуально Ryanair тимчасово скасувала штрафи за перебронювання квитків: деталі

За словами О'Лірі, компанія не виключає подальших скорочень робочих місць.

Нам потрібна відповідна схема збереження робочих місць, оскільки, схоже, британські авіакомпанії літатимуть на 30-40% від звичайної потужності в зимовий період,
– зазначив Майкл О'Лірі.

Глава компанії додав: "Ми хочемо, щоб наші члени екіпажів і пілоти залишалися зайнятими і отримували заробітну плату. Але нам потрібна потужна урядова підтримка для цього, інакше, боюся, вони всі підуть в неоплачувану відпустку на зиму".

Газета Financial Times повідомила, що останнім часом багато авіаперевізників погіршили свої прогнози щодо відновлення пасажиропотоку в зимовий період на тлі розширення урядами європейських країн обмежень, пов'язаних із пандемією коронавірусу. Акції Ryanair додають в ціні 0,1% на торгах у четвер. З початку цього року їхня вартість впала на 22%.

Ryanair та карантин

  • Через пандемію COVID-19 у березні 2020 року ірландський лоукостер скасував більшість рейсів.
  • Авіакомпанія відновила регулярні польоти у липні, але ввела низку додаткових правил для пасажирів.
  • Представники Ryanair заявили, що, найімовірніше, вийти на докарантинний економічний рівень їй вдасться не раніше, аніж у 2022 році.
  • У серпні в Ryanair заявили, що скоротять кількість регулярних осінніх рейсів на 20%.