Про це на брифінгу повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко, пише 24 канал.

Також на тему: Неповнолітні волонтери на опитуванні Зеленського: як покарають їх батьків

Правоохоронці перевірять, чи давали батьки всіх неповнолітніх волонтерів згоду на роботу під час "всеукраїнського опитування". Клименко наголосив, що далеко не у всіх були відповідні документи.

За його інформацією, діти 14 – 18 років можуть займатися волонтерською діяльністю за згодою батьків. Тому на батьків наймолодшої 11-річної волонтерки поліція склала протокол.

Інцидент трапився у місті Старокостянтинів на Хмельниччині. Дівчинка пропонувала відповісти на "5 питань від президента" на виході з виборчої дільниці №681420.

Частина неповнолітніх осіб, які брали участь в опитуванні, можливо, і є неповнолітніми, але вони були без документів,
– додав глава Нацполіції.

Неповнолітні на "всеукраїнському опитуванні" Зеленського

Факти участі неповнолітніх в опитуванні публікували користувачі соцмереж. У різних областях України діти працювали волонтерами або й навіть отримували бланк для відповідей на запитання.

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова пояснила, що опитування є добровільним, тому участь у ньому дітей регламентується законом "Про волонтерську діяльність". Тобто, волонтерами можуть бути люди віком від 14 років.

Зазначимо, що за підрахунками, на близько 45% дільниць волонтерів не було. Найбільше опитувань проводилось на дільницях на півдні, а на заході – лише на близько третини.