Проект басейну представила британська компанія Compass Pools.

Дивіться також: На верхівці хмарочосу, що "сиплеться", з’явився оглядовий майданчик для безстрашних

Автори цього творіння назвали його Death Defying Swimming Pool – тобто такий, що викликає страх смерті.

Він стане першим у світі "безкінечним" басейном на даху хмарочоса. Звідти відкривається панорамний краєвид на усі 360 граудусів.

Басейн хмарочос Лондон панорама
З усіх сторін басейну відкривається казкова панорама Лондона / Фото: compass-pools

Дно басейну буде зроблене з прозорого акрилу, який чудово пропускає сонячні промені. Таким чином ті, хто плаватиме у басейні, зможе спостерігати за тим, що відбувається на останньому поверсі хмарочоса, а ті, в свою чергу, бачитимуть плавців і небо над ними.

Басейн Лондон хмарочос панорама
Прозоре дно басейну на верхівці хмарочосу у Лондоні / Фото: compass-pools

З візуалізації, яку оприлюднили в мережі творці "безкінечного" басейну, помітно, що у ньому немає жодного звичного входу чи виходу.

Користувачі соцмереж навіть почали жартувати, що так колись вбивали персонажів у популярній грі The Sims – відправляли їх у басейн, а потім прибирали звідти драбину.

Проте у компанії Compass Pools заспокоюють – вихід з басейну таки є. На його дні встановлять систему з гвинтовими сходами, як у підводних човнах, які підніматимуться, коли люди захочуть зайти або вийти з басейну.

Безкінечний басейн без дверей збудують на верхівці хмарочосу у Лондоні: дивіться відео

Конструкція також буде обладнана спеціальними датчиками, які вимірюватимуть швидкість вітру. Для підтримання потрібної температури води у басейні використовуватимуть енергію від систем кондиціонування повітря у будівлі.

Басейн для безстрашних з'явиться на даху 55-поверхового хмарочосу, що виросте поруч зі знаменитим хмародером Мері-Екс, в народі більш відомий як "Огірок".

Читайте про інші неймовірні творіння британського архітектора Нормана Фостера

Дивіться також: