Про це повідомляє Польське радіо.

"Замість заяв працедавців про намір доручити виконання роботи іноземцю будуть діяти дозволи, що видаватимуть районні бюро праці", – йдеться у повідомленні.

Голова Польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота пояснив, що нинішні проблеми пов’язані з тим, що бажаючи спростити процедуру працевлаштування сусідів зі східного кордону, у Польщі діють надмірні спрощення. За його словами, заяви не реєструють на центральному рівні, а це ускладнює їхню перевірку.

Читайте також: Скільки українців не працює за спеціальністю

Пєхота також наголосив, що є працедавці, які подають значно більше заяв, аніж вони у змозі найняти робітників. Відтак частина документів потрапляє на чорний ринок.

Голова Польсько-української господарчої палати додав, що ця проблема вже незабаром зникне. З 2017 року заяви замінять на дозволи, що видаватимуть бюро праці. Їх видаватимуть автоматично, але завдяки реєстрації, їхню надійність буде простіше перевірити.

При цьому він визнав, що існує ризик того, що бюро праці не встигатимуть з перевіркою заяв. При цьому він додав, що є ідея, аби оплати за видавання цих дозволів залишалися у бюро, а це дозволить наймати додаткових працівників.

До слова, стало відомо, чим ризикують українці, які працюють неофіційно.