Як повідомляє Reuters, у Siemens заявили, що вони відправили чотири газові турбіни для проекту ТЕС на півострові Тамань. Дві з цих турбін Росія переправила в окупований Криму без згоди концерну.

Siemens має намір подати позови до суду, щоб зупинити будь-які додаткові поставки до окупованого Криму і вивезти звідти поставлене обладнання.

Читайте також: Поставка німецьких турбін в окупований Крим: з'явилася реакція Росії та компанії Siemens

"За останні два місяці наш покупець неодноразово заявляв, що постачання до Криму не відбудеться. Тепер Siemens буде висувати кримінальні звинувачення проти осіб, відповідальних за те, що сталося", – пояснили в компанії.

Нагадаємо, раніше Reuters повідомляло, що на станціях в окупованому Криму планують встановити турбіни німецького концерну Siemens. За даними агентства, дві турбіни моделі SGT5-2000E були вивантажені в порту Севастополя. Саме біля Севастополя Росія почала будувати одну із двох запланованих електростанцій.

Компаніям Євросоюзу заборонено поставляти будь-яку продукцію на півострів. Санкції проти Криму були введені в 2014 після його окупації Росією. Якщо ж компанія Siemens дійсно поставляла в окупований Крим свої турбіни, то вона ризикує порушити санкції Євросоюзу, який не визнає російський статус Криму.