Бергізель

Ласкаво просимо в австрійський Інсбрук. Розташоване у самому серці Альп, це красиве місто славиться своїми мальовничими пейзажами та гірськолижними курортами.

Крім катання на лижах та сноуборді Інсбрук також є домом для більш екстремальних розваг. Неподалік знайдете трамплін Бергізель.

Олімпійське минуле і сучасна архітектура комплексу Бергізель роблять його особливою та невід’ємною частиною Інсбрука.

На вершині трампліну - триповерхова вежа. Тут - ресторан, місце для рятувальників і дуже популярна серед туристів оглядова тераса. Звідси можна любуватися долиною річки Інн та Альпами.

Сьогодні з технічної точки зору Бергізель - витвір мистецтва. Під час вечірніх змагань тут просто усе сяє.

Estadio Municipal de Aveiro

Португалія - країна, яка славиться своєю архітектурою. Унікальне поєднання історичного та сучасного. Тож не дивно, що саме у Португалії є стадіон, дизайну якого позаздрить більшість спортивних арен. Це Муніципальний стадіон Авейру - один з найоригінальніших стадіонів у світі.

З-поміж іншого, спортивна арена приймала матчі Євро-2004. Країна довго чекала на право провести чемпіонат. Що й не дивно, зважаючи на її футбольну історію.

Порівняно проста форма стадіону гармонійно поєдналася з безліччю яскравих кольорів. Важко пригадати, у якій ще будівлі таке сміливе використання барв мало такий блискучий ефект.

Усередині спортивна арена така ж красива, як і ззовні. Продумана комбінація кольорових крісел оживляє трибуни, навіть якщо стадіон абсолютно порожній. Це робить стадіон Авейру одним з небагатьох у світі, де гарантована відмінна атмосфера навіть без натовпу уболівальників.

Гандбольна арена у Лондоні

Одним із найбільш привабливих спортмайданчиків у Лондоні є Гандбольна арена. Її зовнішнє покриття - це 3 тисячі квадратних метрів міді, здебільшого переробленої. З часом її колір стане ще виразнішим.

Спортивний майданчик розташований в Олімпійському парку Королеви Єлизавети.

Дощову воду з даху використовують для потреб стадіону. Це знижує її використання на 40%. І це не випадково, адже планувалося, що Олімпіада-2012 повинна стати найзеленішою в історії.

Завдання кожної з цих спортивних арен - дивувати.

Архітектори цих стадіонів створили особливі майданчики, дизайн яких виходить за межі уяви. Як результат - вони захоплюють, надихають та змушують мислити нестандартно. Це - незвичні території слави.