Кореспондент 24 Каналу Євген Назаренко провів ніч на позиціях поблизу Майорська і став свідком обстрілу терористами з кулеметів. Через цілковиту нічну темряву бійці побоювались підходу ДРГ противника, адже буквально декілька днів тому ворожі диверсанти вже атакували цю позицію.

Читайте також: Росія відправила на окупований Донбас нову партію офіцерів

Вночі не видно взагалі нічого. Навіть на метр попереду. Ні місяця, ні зірок. Це ідеальна погода для диверсантів противника. А лазити вони сюди люблять. Декілька днів тому підходила група з п'яти терористів.

Раптом майже ідеальну тишу розірвав звук ворожого кулемету. Українські армійці через цілковиту темряву не могли засікти, звідки працює ворожий кулемет. Тож певний час спостерігали. Коли нарешті надійшла команда, зробили "прострілку зеленки". Адже кулемети можуть прикривати прохід ДРГ. Після того, як українські армійці відкрили вогонь у відповідь, все затихло.

На ранок стало відомо, що на сусідній позиції вночі було двоє поранених.

Вогонь був з трьох боків. Накрили непогано нас. Спочатку кулементи працювали, а потім накривали 80-ки і ще щось більш важке,
– розповів військовослужбовець ЗСУ Назар.

Позиції поблизу Майорська – як виступ між окупованими Горлівкою та Дебальцевим. Ворог не припиняє обстрілів. Саме під час обстрілу напередодні одного бійця і поранило. Осколок потрапив в око. Ще одного оборонця відкинуло вибуховою хвилею та зачепило осколками в голову. Витягати поранених довелось під обстрілом.

Зараз пораненим нічого не загрожує, їх доправили до шпиталю. Медики кажуть, що скоро бійці повернуться на передову. Одному з них врятували поранене око.

Більше – дивіться у сюжеті.