Також глава відомства Дмитро Кулеба взяв участь у відеоконференції з міністрами закордонних справ держав-учасниць спільної слідчої групи з метою обговорення перебігу процесу притягнення до відповідальності винних за збиття літака рейсу МН17. Про це йдеться у повідомленні пресслужби МЗС.

Раніше Це – поганий сигнал: у ПАРЄ розчаровані рішенням Росії покинути переговори щодо MH17

До яких би політичних маневрів не вдавався винуватець, настання відповідальності за збиття МН17 – неминуче,
– зазначив Дмитро Кулеба, коли міністри обмінювалися думками щодо виходу Росії з тристоронніх консультацій щодо міжнародно-правової відповідальності за збиття літака.

Також Україна поінформувала про динаміку розгляду Міжнародним судом ООН справи щодо притягнення РФ до відповідальності за порушення її зобов’язань за Міжнародною конвенцією про боротьбу із фінансуванням тероризму, що призвело до збиття МН17.

Міністри домовилися продовжувати співпрацю з метою встановлення справедливості та притягнення винних до відповідальності.

Слухання у справі MH17 відновили о 10 ранку за місцевим часом у судовому комплексі "Схіпхол". Зауважимо, що кримінальний процес все ще перебуває на стадії досудового розгляду. Слідкувати за процесом можна в режимі онлайн.

Дивіться також Промовисте свідчення страху, – Кулеба про вихід Росії з консультацій щодо MH17


Авіакатастрофа MH17 в цифрах / Інфографіка 24 каналу