Перед своїми прихильниками, які зібрались на провладний мітинг в Мінську, Лукашенко зазначив, що не допустить ще одних виборів у країні. Про це повідомляє TUT.BY.

До теми Будете стояти на колінах, як в Україні: Лукашенко виступив на провладному мітингу в Мінську

Вибори відбулися, не може бути понад 80% фальсифікацій. Нас хочуть послабити, хто буде проводити ці вибори? Бандити і урки,
– заявив він.

Лукашенко також закликав опозиційних протестувальників не чіпати лікарів і журналістів державних ЗМІ, інакше вони "отримають сповна".

Чи можливі в Білорусі повторні президентські вибори

  • Штаб опонентки Лукашенка Світлани Тихановської вимагає від білоруської влади та ЦВК оголосити повторні вибори, на яких справедливо підрахують голоси.
  • Сам Лукашенко й слухати не хоче про це. Водночас у парламенті Білорусі заявили, що в країні можуть провести повторні вибори президента. Однак, там зазначили, що таке рішення "повинні приймати не на вулицях".

Масові протести в Білорусі: що треба знати

  • На масові протести люди вийшли через попередні результати президентських виборів у Білорусі. Річ у тім, що стало відомо про перемогу Олександра Лукашенка із величезним відривом. Народ впевнений – вибори сфальсифікували.
  • Протести тривають майже в усіх білоруських містах, однак, епіцентром став Мінськ.
  • Спочатку це були мирні демонстрації, однак згодом вони перетворились на криваві сутички із силовиками. ОМОНівці жорстоко розганяли демонстрантів, нещадно били людей, а також стріляли по мітингувальниках.
  • У ОБСЄ звинуватили білоруську владу у порушенні прав людини та закликали сторони до деескалації конфлікту та початку діалогу. Водночас в Євросоюзі оголосили, що введуть санкції проти влади Білорусі наприкінці серпня.