Номер телефону Стерненка фігурує у справі Шеремета

Про це мовиться у матеріалі видання "Бабель". За даними журналістів, у лютому 2019 року суд надав поліції доступ до великого списку номерів телефонів оператора Vodafone, їхнього інтернет-трафіку, дат, часу та тривалості дзвінків. Це дозволило прослуховувати підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

До речі У СБУ Стерненкові вручили обвинувачення

До переліку цих номерів потрапив і номер колишнього очільника "Правого сектора" Сергія Стерненка. Водночас захист активіста не знав, що його телефон перебуває у полі зору слідчих у справі, до якої він не є причетним.

Журналісти додають, що до великого переліку номерів, доступ до яких отримала поліція, також потрапили телефони, які фігурували у справі Катерини Гандзюк.

Коментар адвоката Стерненка

Одним із адвокатів активіста є Віталій Коломієць. Він також захищає підозрюваних у справі Шеремета. А про наявність телефону свого клієнта у цьому списку він дізнався від журналістів.

Юрист припускає, що доступ до телефону Стерненка міг допомогти слідству "вирішувати особисті завдання" та збирати інформацію проти опонентів влади.

Водночас він нагадав про цікаву деталь. Річ у тім, що як справу Стерненка, так і справу Шеремета вели одні й ті ж слідчі.

Що каже Сергій Стерненко

У коментарі 24 каналу активіст зазначив, що поліція взяла дозвіл, аби відстежувати його переміщення за мобільним телефоном. Також це стосується й інших громадських активістів.

Водночас Стерненко запевнив, що до справи Шеремета не має жодного стосунку, оскільки у день вбивства журналіста перебував не у Києві.

Цілком можливо, що вони хотіли цю справу повісити на когось іншого, а не на Юлію Кузьменко, Яну Дугарь і Андрія Антоненка. Річ у тім, що МВС України Аваков використовує з власною політичною метою та задля боротьби з суспільством і активістами. Натомість своєю роботою вони не займаються,
– підкреслив колишній очільник "Правого сектора".

Зверніть увагу Вбивство Шеремета: Антоненку й Кузьменко вручили обвинувальні акти, але з порушенням

Вбивство Павла Шеремета: основне

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року. Йому під автомобіль підклали вибухівку.
  • У грудні 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3-х підозрюваних у організації вбивства: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь. Усі нібито брали участь у підкладанні вибухівки, однак затримані заперечують свою причетність до злочину.
  • Значна частина суспільства та журналістів виступила на захист підозрюваних та звинувачує силовиків у сфальсифікованих результатах слідства.