Лукашенко став "владою" за 26 років перебування на посаді очільника Білорусі. Про це Леонід Кравчук повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Читайте також Росія і Путін не хочуть миру, – Кравчук про ситуацію із заблокованим обміном полонених

За його словами, стиль роботи Лукашенка є "диктаторсько-адміністративним". Водночас його виховання ґрунтується на засадах тоталітаризму, а не демократії та свободи.

В ньому не залишилося людини. Він весь зітканий із влади, тому не може осмислити своє життя без неї,
– заявив Кравчук.

Перший президент зазначив, що жага до влади призводить до того, що Лукашенко втрачає в собі людину.

До теми Чому та як Росія намагається завадити обміну полоненими: заява Кравчука

Кравчук також додав, що Лукашенко не вважає білорусів громадянами, які заслуговують поваги. Для нього вони є лише "матеріалом для управління".

Події у Білорусі: останні новини

  • У Білорусі вже майже 4 місяці тривають акції протесту. Вони розпочалися 9 серпня 2020 року, коли відбулися президентські вибори в країні.
  • У Мінську 22 листопада 2020 року запланували Марш проти фашизму. Через це силовики звезли до центру міста спецтехніку та автозаки. Ще до початку акції вони почали розганяти та затримувати людей.
  • 29 листопада стартував Марш сусідів. Люди виходили на вулиці, тримаючи у руках червоно-біло-червоні прапори або речі, що мають відповідні кольори.
  • Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що народ вимагає звільнення всіх політв'язнів. Наразі у Білорусі їх є 145.