"Я дуже підтримую цю позицію, що треба розширювати формат і залучати Сполучені Штати і Велику Британію. Я думаю, що ми з цим впораємося вже до грудня. Я думаю, що це буде вирішено. Якщо вже буде такий формат більш розширений, я думаю, що Росії буде просто важче маніпулювати", – сказав нардеп в ефірі програми "Право на владу".

Читайте також: Радники лідерів країн "нормандської четвірки" провели переговори в Берліні: деталі

Наприкінці серпня радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон не виключив участі США чи Великої Британії у нормандському форматі. За це виступає і Президент України Володимир Зеленський.

Що таке нормандський формат Формат переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Перша зустріч у цьому форматі відбулася у французькій Нормандії. Учасники цих переговорів – Німеччина, Франція, Росія, Україна ("нормандська четвірка"). Перемовини можуть відбуватися на рівні голів держав і на рівні міністрів або представників МЗС.

Востаннє переговори "нормандської четвірки" відбулися у 2016 році. Надалі Путін відмовився від участі у цих перемовинах, тож решта сторін контактували лише телефоном або на рівні радників і міністрів.