Що кажуть у поліції

Працівники з Департаменту карного розшуку Нацполіції нібито перевірили інформацію про причетність Зотова до вбивства Шеремета. Про це "Громадському" повідомив представник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

До теми З'явилась нова версія вбивства Шеремета: розслідування ЗМІ

За словами Шевченка, чоловік Марини Мацюк розповів правоохоронцям про давній особистий конфлікт дружини із Максимом Зотовим. Тому нову версію вбивства правоохоронці відкинули.

У чому полягає нова версія вбивства Шеремета

Напередодні журналісти "Заборони" повідомили, що мають докази причетності до вбивства Шеремета Зотова. Мовляв, Мацюк у 2016 році звернулась до правоохоронців та розповіла, що Зотов зізнався їй у вбивстві, а потім запропонував 50 тисяч доларів за мовчання.

Зотова пов'язують із Клименком. Мовляв, міністр просив Шеремета допомогти йому повернутись в Україну, зокрема, в українську політику. Однак, за твердженнями видання, Клименку та Шеремету не вдалось домовитись. Саме після цього журналіст загинув.

Вбивство Шеремета: що відомо

  • Автівку Шеремета підірвали 20 липня 2016 року.
  • Протягом 3 років про деталі вбивства не було відомо нічого.
  • У грудні 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи.
  • Підозру оголосили 3 людям: військовому Сил спеціальних операцій ЗСУ та музиканту Андрію Антоненку, волонтерці й дитячому хірургу Юлії Кузьменко та військовому медику Яні Дугарь.
  • Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. Значна частина суспільства підтримала їх.
  • У серпні 2020 року фігурантам вручили обвинувальні акти.