Президент Росії додав, що в питанні Сирії настав час для довготривалого політичного врегулювання конфлікту.

Читайте також: ЗМІ назвали терміни, коли Путін припинить воювати у Сирії

Асад під час переговорів із Путіним подякував Росії за військове втручання, із допомогою якого, за його словами, "Сирія була врятована".

Інформацію про візит лідера Сирії в Сочі оприлюднили лише у вівторок, за день до запланованоого там саміту за участю президентів Ірану, Туреччини та Росії, зауважує The New York Times.

На думку журналіста Süddeutsche Zeitung Юліана Ганса, зустріч Путіна і Асада була своєрідним піар-ходом для глави Кремля напередодні президентських виборів у Росії. Оголосивши про закінчення війни у Сирії, лідер Росії присвоїв цю "перемогу" собі, що, на його думку, додало йому балів в очах російського виборця та міжнародної спільноти.

"Коли Володимир Путін зустрічається з диктатором із Сирії, війна у Сирії має для нього найменше значення. У першу чергу йдеться про демонстрацію збільшення ролі Москви у світовій політиці. І США під керівництвом Дональда Трампа дають російському президенту можливості для цього", – пише автор статті.

Читайте також: Замість тисячі слів, – Держдеп США зреагував на фото обіймів Путіна та Асада

Щоправда, росіян ніколи особливо не цікавила війна у Сирії, її жертви та наслідки, на відміну від війни в Україні. Громадянам РФ важливе лише усвідомлення того, з яких позицій їхня країна веде гру на міжнародній сцені, йдеться у публікації.

Дональд Трамп радо поступився щодо Сирії Путіну. Йому потрібно було лише заповнити вакуум. Нова сила Росії – це, по суті, слабкість Америки,
– констатує Ганс.

Автор додає, що під час переговорів з Асадом Путін заявив, що процес нормалізації ситуації в Сирії після завершення війни повинен здійснюватися під егідою ООН, однак тепер "смикати за ниточки" будуть не у Вашингтоні, а в Москві, робить висновок оглядач.

Нагадаємо, 22 листопада у Сочі лідери Росії, Ірану та Туреччини у рамках саміту, присвяченого майбутньому Сирії, обговорять шляхи політичного вирішення військового конфлікту в цьому регіоні та створення нових зон "деескалації".

Напередодні глава Кремля Володимир Путін та лідер Білого дому провели телефонну розмову, під час якої обговорили, зокрема, і сирійське питання.

Читайте також: ЗМІ про саміт в Сочі: три "хрещені батьки" Сирії зберуться, щоб "розпиляти" регіон