“Сонячний велосипед”

Дизайнерське бюро Yanko Design представило перший "сонячний" велосипед. Концепт оригінального транспортного засобу назвали Ele.

Електричні байки сьогодні вже не новина, однак спеціалісти студії вирішили прикріпити до коліс сонячні панелі. Таке рішення дозволить збільшити час роботи акумулятора на одному заряді і, відповідно, зменшити енергоспоживання від розетки.

Сонячні панелі зможуть повертатися на 30◦ - залежно від розташування сонця для максимально ефективної роботи. Система має 3 режими роботи: повністю електричний, гібридний – (електромотор допомагає крутити педалі) і пасивний (педалі потрібно крутити як на звичайному велосипеді).

Дата втілення концепту в життя поки невідома.

Корисні відеоігри

Відеоігри збільшують об'єм головного мозку. З такою заявою виступили науковці Медичного університету “Шаріте” - найбільшого клінічного комплексу в Європі.

Спеціалісти провели унікальний двомісячний експеримент. Добровольців розділили на 2 групи: учасники однієї щодня повинні були грати Super Mario, а інші - лише якщо виникало таке бажання. Після завершення дослідження науковці зробили МРТ всім учасникам, і ось що з'ясувалось.

У людей, які грали в комп'ютерні ігри щодня, ділянки мозку, відповідальні за моторні функції (пам'ять, стратегічне планування та просторову орієнтацію), виявились більшими, ніж у тих, хто не грав або грав рідко.

Отримані дані науковці зможуть використати у створенні нових терапевтичних засобів для лікування психіатричних розладів.

Міні-метро

У Великобританії розпочали тестування нового виду міського транспорту.

ULTra PRT - саме так назвали засіб - ззовні схожий на маленький вагон-метро. Салон розрахований на 4 людей без багажу або на 2 з валізами.

Пасажири можуть викликати транспорт через смартфон. Вартість однієї поїздки - 2 фунти.

Вагончик повністю автоматизований - керування відбувається за допомогою низки датчиків та бортового комп'ютера. Втім, в екстреній ситуації пасажири можуть взяти управління на себе.

Рухає машиною електромотор, середня швидкість їзди - 20 км/год. Цього, за словами розробників, цілком достатньо для здійснення перевезень у центрі міста, в діловому районі та поблизу вокзалу.

Близько 100 одиниць ULTra PRT працюватимуть у тестовому режимі до 2015 року. А вже у 2017-му британці планують розгорнути повнофункціональну транспортну систему.