Пожежа сталася у будинку на вулиці Букіна, 20, пише видання Novakahovka.city.

Варте уваги Масштабну пожежу в Новій Каховці зняли з дрона: вражаючі фото та відео

Причина пожежі

Очевидці на місці події вказували, що пожежа виникла в одній з квартир на п'ятому поверсі, а вже звідти перекинулася на шиферний дах. По даху вогонь дуже швидко розкинувся на всю площу будинку. А після цього дістався і до квартир, які на четвертому поверсі. Загальна площа пожежі склала близько 2 тисяч квадратних метрів.

Цю версію підтвердили і у поліції. За їх даними чоловік, що мешкає на 5-му поверсі будинку, вживав вдома алкогольні напої, після чого вирішив покурити на дивані та заснув. Розбудили його сусіди, коли квартира вже була у вогні. При цьому сусіди 10 хвилин намагалися розбудити чоловіка, стукаючи йому у двері. Коли він їх не відкрив (а з квартири йшов дим), вони їх вибили та побачили чоловіка у стані алкогольного сп’яніння та палаючу квартиру. Пожежа почала посилюватись, вогонь поширився на дах багатоповерхівки, тому мешканці будинку почали покидати свої квартири та викликали пожежників і поліцію.

Сусіди готові були влаштувати над ним самосуд. Але не змогли, бо він перебуває в автомобілі поліції.

За даними місцевої ДСНС, на місці події працюють 7 відділень пожежно-рятувальних підрозділів області та 25 чоловік особового складу. Люди з будинку евакуйовані, постраждалих не виявлено. О 18:40 – через дві години після початку пожежі – її було ліквідовано.