Військова техніка в Бішкеку

Уночі проти 10 жовтня стягували військову техніку в районі державної резиденції. Зокрема, машини проїхали проспектом Манаса. Про це з посилання на соцмережі передає видання 24.kg.

До теми У Бішкеку – надзвичайний стан: у столицю Киргизстану введуть війська

Видання уточнює, що в держрезиденції 10 жовтня має пройти засідання парламенту. На ньому повинні затвердити кандидатуру на посаду прем'єр-міністра. Крім того, під час нещодавніх протестів будівлю парламенту розгромили демонстранти.

Військова техніка біля держрезиденції в Бішкеку: дивіться відео

Водночас ще одна колона увійшла в Бішкек з заходу та пройшла проспектом Чуй в бік центру киргизької столиці у супроводі міліцейських патрулів. У ній можна було помітити тоновані автобуси, військові вантажівки та БТР.

Військові – в різних частина Бішкека

Жителі столиці Киргизстану також повідомляють про скупчення військових і техніки не лише в центрі, а в різних частинах міста. Так, уранці 10 жовтня таке можна було побачити на в'їзді в місто з боку вулиці Курманжан Датки.

Військова технка та солдати на в'їзді до Бішкека: відео

А на в'їзді в Бішкек з боку села Новопокровка Іссик-Атинського району з'явилися військові з технікою та співробітники міліції. Водночас у районі ТЕЦ-2 встановлено намет, і тут також збираються військові та міліція.

Військові та міліція в передмісті Бішкека: дивіться відео

Наразі немає повідомлень про те, чи будуть встановлювати блокпости, перевіряти документи на в'їзді в місто або вводити будь-які обмеження на пересування.

Обмежень руху громадського транспорту в Бішкеку поки немає

Уранці 10 жовтня жителі Бішкека почали скаржитися на складності з пересуванням. Зокрема, було мало маршруток. Натомість автобусів і тролейбусів люди зовсім не могли дочекатися.

Однак в мерії заявили, що громадський транспорт працює, як і зазвичай. Також тут запевнили, що в Бішкеку одних обмежень руху громадського транспорту наразі не запроваджували.

Зверніть увагу Під час протестів у Киргизстані почалися криваві сутички: чути постріли – відео

Надзвичайни стан у Киргизстані: коротко

  • Запровадили комендантську годину.
  • Почали діяти спецправила для в'їзду та виїзду.
  • Заборонили масові заходи – змагання, мітинги, демонстрації.
  • Війcька у Бішкеку забезпечуватимуть "охорону правопорядку та захист мирного населення".
  • Триватиме такий режим до 21 жовтня.

Чому у Киргизстані спалахнули протести: головне

  • Люди вийшли на вулиці, адже вважають результати парламентських виборів сфальсифікованими. Демонстранти захопили будівлю парламенту та офіс президента.
  • Мітингувальників розганяли важкою технікою та силою. У заворушеннях загинув один чоловік, а постраждалих вже нарахували понад 1000.
  • Згодом ЦВК таки не визнала результати голосування. Тим часом Росія, скориставшись ситуацією, ввела свою військову базу у Киргизстані в режим "протидії тероризму".