Що Путін сказав про Ердогана

Путін наголосив, що у нього із президентом Туреччини часто не збігаються політичні погляди. Про це інформують російські ЗМІ, повідомляє 24 канал.

Зверніть увагу Турбуємося, як би не застудитися на ваших похоронах, – Путін заявив, що Росія "не згасне"

Прагнення Ердогана щодо Криму я не знаю. Мені це не цікаво, тому що інтереси Росії надійно захищені. Думаю, що й інші наші партнери це розуміють. Ну і що, що Туреччина не визнає Крим російським?
– наголосив Путін.

Російський лідер також звернув увагу, що вони з Ердоганом мають абсолютно різні погляди на ситуацію у Нагірному Карабасі.

Що Путін сказав про Європу та США

Президент Росії заявив, що знає начебто демократичну позицію Європи та США. Однак на думку Путіна, референдум у Криму був найвищим проявом демократії.

"Вводять ось санкції проти кримчан. Якщо це анексія – вони жертви? За що проти них вводять санкції? А якщо вони проголосували – то це прояв демократії. Вводять санкції за демократію? Маячня", – наголосив Путін.

Позиція Ердогана щодо Криму

  • 16 жовтня Президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Ердоган підписали нову військову угоду. Ердоган наголосив, що офіційна Анкара готова співпрацювати з Україною та гарантує безумовну підтримку українському суверенітету.
  • У заяві двох президентів мовиться, що їхні країни докладуть усіх зусиль, необхідних для деокупації Криму та Севастополя.
  • Окрім того, Зеленський запросив Ердогана долучитися до формату "Кримська платформа".

Що відомо про анексію Криму Росією

  • Росія анексувала український Крим у 2014 році.
  • Захоплення півострова розпочалося у лютому. Тоді Росія перекинула у Крим своїх військових у формі без розпізнавальних знаків. Паралельно там діяли російські "козаки", які називали себе "самообороною Криму.
  • У березні у Криму відбувся так званий референдум щодо приєднання півострова до РФ. Референдум був незаконним, а його результати – сфальсифікованими.
  • Цей референдум не визнали ні Україна, ні світова спільнота. Однак саме його результати стали підставою для незаконного "приєднання" півострова до Росії.