Інформація про інфікування Назарбаєва з’явилася на сайті колишнього лідера Казахстану. Там наголошують: причин для занепокоєння нема.

Дивіться також "Малюю природу": експрезидент Казахстану Назарбаєв став художником

На жаль, останній тест єлбаси на коронавірусну інфекцію показав позитивний результат,
– мовиться у повідомленні.

В оточенні першого президента Казахстану додають: Нурсултан Назарбаєв продовжує працювати дистанційно.

Що відомо про Нурсултана Назарбаєва:

  • Назарбаєв був першим і єдиним президентом Казахстану з 1990 року. З 1991 року, коли республіка здобула суверенітет, він кілька разів перемагав на виборах глави держави.
  • У 2007 році парламент надав йому як першому президентові право балотуватися на вищий державний пост необмежену кількість разів.
  • Востаннє Назарбаєв переміг на дострокових президентських виборах у квітні 2015 року, набравши 97,75% голосів, і пішов на п'ятий президентський термін.
  • 19 березня 2019 року Нурсултан Назарбаєв склав повноваження глави держави.
  • Водночас він очолив Раду безпеки Казахстану і залишився головою партії "Нур Отан". У липні 2019 року Назарбаєву виповнилося 79 років.
  • За час перебування на найвищій посаді у Казахстані Назарбаєв та його родина нажили тисячі квадратних метрів елітної нерухомості у наймальовничіших куточках Європи.

Яка ситуація з коронавірусом у Казахстані?

Ситуація з COVID-19 там поки краща, аніж в Україні. У Казахстані станом на 18 червня виявили 15 877 випадків коронавірусу, з них 97 летальних. Одужали вже 9 920 осіб.