Акції пройшли по всій Польщі

Протестувальники 25 жовтня збиралися біля партійних офісів правлячої партії "Право і Справедливість", а також біля римо-католицьких костелів, повідомляє Newsweek.

Раніше У Польщі розігнали протест проти посилення заборони абортів: фото, відео

У Варшаві кілька тисяч людей протестували поблизу митрополичої курії, згодом біля офісу католицької фундації "Ordo Iuris", яка ініціювала обмеження абортів. Приходили люди і до президентського палацу. Учасники акції кричали "Моє тіло – моя справа", "Думаю, відчуваю, вирішую", "Свобода, рівність, аборт – на вимогу" .

Загалом протести відбуваються під лозунгами: "Це – війна", "Революція є жінкою", "Пекло жінок".

У багатьох інших містах протестувальники збиралися біля костелів і навіть в середині культових споруд. Акції пройшли у Ґдині, Ґданську, Сопоті, Познані, Кракові, Торуні, Катовіце та інших містах.

Сутичок та штрафів не уникнули

Не обійшлося і без сутичок з поліцією, а також з представниками молодіжних націоналістичних організацій.

Голова Конференції єпископату Польщі Станіслав Гондецький закликав демонстрантів висловлювати свій протест у межах закону.

Під час протестів правоохоронці через гучномовці просили людей розійтися, адже у країні заборонили масові зібрання у понад п'ять людей. На сотні протестувальників наклали штрафи.

До слова, на протести поки що не реагують ані президент Анджей Дуда, ані глава уряду Матеуш Моравецький.

Протести 25 жовтня у містах Польщі: Фото з твіттера

Зверніть увагу У Польщі суд визнав незаконними аборти у випадку загрози для життя дитини

Коротко про заборону Констиційного трибуналу

Він визнав аборти незаконними навіть у тому випадку, коли існує загроза життю дитини. Трибунал наголосив, що кожна людина, навіть ненароджена, має право жити.