На якому етапі перемовини щодо обміну

Наразі тривають перемовини щодо обміну. Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, повідомляє Укрінформ.

До теми Окупанти не надали жодних списків на обмін: результати засідання ТКГ 14 жовтня

За словами Резникова, вже підняли питання про одну з можливих перших хвиль обміну, що складається з 10 людей. Ці українці особливо потребують звільнення через стан здоров'я.

Ми маємо надію, що окупаційний режим, який працює під дахом Російської Федерації, все ж таки завершить свої формальні речі. Тому є шанс, що ми дійдемо до нового етапу взаємного звільнення утримуваних людей,
– додав політик.

Кого можуть звільнити

Прізвища тих, кого можуть звільнити першими, поки не називають, тому що часові рамки обміну передбачити складно.

Крім того, міністр наголосив, що окупанти використовують українців як заручників для того, аби у перемовинах отримати максимальну вигоду щодо інших позицій. До слова, контакти у безпековому та гуманітарному аспектах в рамках ТКГ відбуваються постійно.

Новий обмін полоненими: останні новини

  • У Києві 10 жовтня пройшла акція на підтримку бранців Кремля.
  • У вересні очільник української делегації у ТКГ Леонід Кравчук заявляв, що окупанти блокують обмін полоненими, бо вимагають змінити постанову про вибори.
  • Президент Володимир Зеленський повідомляв, що обмін полоненими затримується через те, що інша сторона досі не надала списки на обмін.
  • Крім того, за словами глави Офісу Президента Андрія Єрмака, ТКГ домовлятиметься про звільнення з ОРДЛО тільки тих, хто воював за Україну або політичних в'язнів. Іншими категоріями громадян опікуватиметься Офіс омбудсмена.