Про призначення Новікова заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук після засідання Кабміну у середу, 15 січня.

До теми: НАЗК отримала нового керівника: біографія Олександра Новікова

Дуже важливо, щоб держава не витрачала належний їй ресурси на те, щоб піймати "дрібну рибу". Це принципово важливо,
– заявив Гончарук.

Під час засідання комісії з відбору кандидатів на фінальному засіданні Ольга Кобилинська повідомила, що Новіков "об'єктивно був найсильнішим кандидатом на усіх етапах відбору".

"Сподіваємось, він перезавантажить діяльність НАЗК", – наголосила Кобилинська.

Зауважимо, що у своєму мотиваційному листі Новіков зазначив, що має тривалий і результативний досвід роботи за повноваженнями НАЗК.

Олександр Новіков: коротка біографія

Олександр Новіков пропрацював в органах прокуратури Сумщини з 2004 по 2012 рік.

  • 2004-2007 – слідчий помічник прокурора міста Суми.
  • 2007-2012 – прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні дізнання та досудового слідства. Прокурор відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Сумської області.
  • 2012-2014 прокурор відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави ГПУ.

Згодом Новіков переїхав до Києва, з 2014 року продовжив роботу у одному із відділів ГПУ. Не є членом жодної політичної партії.

Відповідно до інформації в декларації за 2018 рік обраного кандидата, Новіков працює в Генеральній прокуратурі України, розмір його заробітної платні становить 562 481 грн. Окрім того, він має на рахунку 110 тисяч гривень.

Відзначимо, що 20 жовтня уряд на своєму засіданні ухвалив низку кадрових рішень, зокрема, Наталію Новак призначили тимчасово виконуючим голови Національного агентства з питань запобігання корупції.

Що відомо про попередніх очільників НАЗК?Національне агентство з питань запобігання корупції було створене у 2015 році. Першою його очільницею стала Наталія Корчак. Згодом Агентство очолював Владислав Мангул.

У різний час членами НАЗК також були нинішні генпрокурор Руслан Рябошапка і головний військовий прокурор Віктор Чумак.

Дивіться відео 24 каналу про Олександра Новікова: