Про це під час брифінгу у Києві заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька, повідомив кореспондент 24 Каналу в прямому ефірі.

Раніше у п’ятницю вона повідомила, що співробітники НАБУ з самого ранку влаштували так звані "маски-шоу" у Мін’юсті.

Читайте також: Розенблат подав на НАБУ і САП до суду

За словами Бернацької, люди, які представились співробітниками НАБУ, на півтори години разом із прибиральницею зачинились у приміщенні міністерства, де зберігаються матеріали справ України у Європейському суді з прав людини.

Заступник міністра каже, що цей обшук є незаконний, бо проводився без ухвали суду і без адвокатів.

Після цього почався один з обшуків вдома у співробітниці міністерства – це керівник секретаріату, яка представляє Україну в Євросуді з прав людини – там ухвала була, але обшук почався без адвокатів,
– наголосила Бернацька.

У Мін’юсті заявляють про тиск на них зі сторони НАБУ, оскільки саме їхнє відомство робить експертизи по всіх кримінальних справах, які розслідує бюро.

Дивіться також: Як міжнародна спільнота відреагувала на зняття скандального законопроекту про НАБУ

З цього приводу представники міністерства й звертаються до ГПУ із заявою про скоєння злочину НАБУ

"Ми звертаємося до генерального прокурора України з заявою про злочин, який було скоєно співробітниками НАБУ сьогодні в Міністерстві юстиції – це проведення незаконного обшуку та вилучення документів без постанови суду. Ми просимо внести ці відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань", – заявила Бернацька.