Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте також: Обшуки у Державному експертному центрі МОЗ: у прокуратурі назвали причину

Так, співробітники спецслужби викрили масштабну схему привласнення посадовцями Служби автомобільних доріг коштів Дорожнього фонду.

Чиновники під час тендерних закупівель «санкціонували» використання неякісних будівельних матеріалів, через що дорожнє покриття передчасно руйнувалося.

"Там просто ці комерційні структури, які крали з Дорожнього фонду, розмістилися. Там вони розмістили свою бухгалтерію з таємним документами, на території самого Буковеля", – розповіла речниця СБУ Олена Гітлянська "Укріфнорму".

Правоохоронці встановили, що посадовці комерційних структур, задіяних у схемі, використовували у документації підроблені атестати виробництва асфальтобетонних сумішей. "Дозволи" підприємців були нібито зареєстровані в органі з добровільної сертифікації дорожньо-будівельних матеріалів ДП "Дорожній контроль якості".

Таким чином, зловмисники підтверджували наявність у них відповідної матеріально-технічної бази, зокрема асфальтобетонних заводів, необхідних для проходження кваліфікаційного відбору та перемоги у відкритих конкурсних торгах,
– наголосили у відомстві.

Відтак через відсутність реальних атестованих асфальтобетонних у роботах використовувалися матеріали сумнівного походження, що призвело до передчасного руйнування дорожного покриття. Однак оплачувалися матеріали за нормативами високої якості.

Правоохоронці проводять санкціоновані слідчі дії, відкрито кримінальне провадження.

Раніше 24 канал повідомляв, що Служба безпеки України 20 вересня прийшла із обшуками на курорт "Буковель", а також в інших підприємствах, пов'язаних з народним депутатом від партії "УКРОП" Олександром Шевченком.