Таку версію розглядають в Службі безпеки України. Про це заявив начальник управління СБ у Харківській області Роман Дудін, повідомляють у пресслужбі установи.

До теми У Харкові обстріляли консульство Азербайджану: МЗС звинуватило вірмен

Які версії розглядають в СБУ

  • У СБУ не виключають втручання "третіх" сил. Зокрема, це може бути елементом гібридної війни та приводом для розгойдування ситуації на Харківщині та в Україні загалом.
  • Також розглядають версію про створення комфортних умов для дипломатів "третіх" країн в діяльності, пов'язаною із конфліктом у Нагірному Карабасі.

Раніше в МЗС звинувачували в обстрілі вірмен. Однак в СБУ наголосили, що представники вірменської і азербайджанської діаспори, що проживають на Харківщині, не зацікавлені в створенні конфлікт. Щоправда, в країнах, де компактно проживають вихідці з Вірменії та Азербайджану, такі випадки відбуваються. Крім цього, в установі додали, що саме медіаресурси "третіх" країн розповсюджують зазначену інформацію.

Окремі політичні сили регіону, які наближені до "третіх" країн, в результаті дзвінкого програшу на місцевих виборах, чи можливо за вказівкою емісарів "третіх" країн, намагаються зробити "хайп" та розпалити вогонь національної ворожнечі в регіоні,
– наголосили в СБУ.

Обстріл консульства Азербайджану у Харкові: що відомо

Дивіться відео обстрілу консульства Азербайджану у Харкові: