Внаслідок обстрілів 28 жовтня постраждав український військовий. Про інцидент вже повідомили представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це на сторінці у фейсбуці написав речник української делегації в ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович.

Читайте також Провокації щоденно: "слуга народу" Леонов розповів, як потрапив під обстріли на Донбасі

Як поранили військового

Український захисник отримав кульове наскрізне поранення у руку. Наразі він перебуває у військово-медичному закладі. Стан військового задовільний.

ЗСУ вогонь у відповідь на провокації бойовиків не відкривали. Вони залучили механізм СЦКК і змусили противника припинити вогонь.

Що сказав Арестович

Наша армія – військо держави, яке має достатньо волі та мужності, щоб дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов’язань. Механізми міжнародного контролю дають достатньо можливостей, щоб контролювати ситуацію та припиняти окремі провокації,
– підкреслив Арестович.

Він також зауважив, що українські військові вміють контролювати ситуацію на відміну від "представників незаконних збройних формувань, що вийшли з-під контролю своїх кураторів з Російської Федерації".

Зауважимо, 28 жовтня на засіданні ТКГ призначили радника української делегації у з інформаційної політики. Ним став військовий експерт Арестович. Він матиме повноваження "єдиного голосу" щодо інформування ЗМІ та міжнародних партнерів про події на Донбасі.

Головне з засідання ТКГ

  • З 10 жовтня запрацюють нові пункти в'їзду/виїзду "Золоте" та "Щастя".
  • На засіданні обговорили розмінування нових ділянок та розведення сил.
  • Українська делегація наголосила на обміні полоненими.
  • ТКГ доручила створити план, щоб завершити війну на Донбасі.

окуповані території на донбасі карта
Карта окупованих територій на Донбасі / Інфографіка 24 каналу